Woontoren Grootebroek heet Barones

Woontoren Barones

 

Woontoren Grootebroek heet Barones

Wethouder Bart Nootebos (PvdA-GroenLinks) en Annemieke Eichhorn onthullen de naam.

 

Paul Gutter 03-10-2018

 

De nieuwe woontoren aan Het Voert in Grootebroek heet voortaan Barones. Woensdagmiddag werd het nieuwbouwcomplex officieel geopend. De naam werd onthuld door wethouder Bart Nootebos en Annemieke Eichhorn, die met Barones op de proppen kwam.
Het nieuwbouwcomplex aan Het Voert 90 tot en met 154 omvat 19 huurwoningen en 33 huurappartementen. In september kregen de bewoners al de sleutel van woningcorporatie De Woonschakel.
In 2006 ontstond het plan om langs de Industrieweg in Grootebroek, waar toen nog de brandweergarage en de gemeentewerf gevestigd waren, woningen te bouwen. Uiteindelijk werden in totaal 115 huurappartementen en 19 huurwoningen gerealiseerd. Eerder verrezen hier al de complexen Lamoraal en Monarch.

 

Woonschakel-directeur Albert Gieling weet nog goed hoe de discussie destijds draaide om de vraag: hoe hoog mag je eigenlijk bouwen in Stede Broec? ,,De toenmalige burgemeester Henk Eggermont wilde wel naar acht verdiepingen. Het zijn er uiteindelijk zes geworden, maar daarmee is De Barones toch het hoogste gebouw binnen ons complete woningbezit.’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *