Woonschakel en bouwbedrijf Kuin komen met eigen bouwplan voor volkstuintjescomplex Kweeklust

GROOTEBROEK 12-01-2021

Met een eventuele verplaatsing van de volkstuintjes van Kweeklust in Grootebroek komt er niet alleen ruimte vrij voor woningbouw: de gemeente Stede Broec heeft nu het concrete aanbod van de woningbouwvereniging om hier 25 betaalbare huurhuizen neer te zetten.

plannen voor woningbouw kweeklust

Sterker nog, de combinatie van woningbouwvereniging de Woonschakel en bouwbedrijf Kuin maakt verplaatsing van de volkstuinvereniging wel erg aantrekkelijk. Temeer omdat er ook al een mogelijkheid is gevonden om de volkstuinders een alternatieve plek te bieden. Een stuk grond aan de Voetakkers kan soelaas bieden.

De gemeente had zelf al wat plannetjes in petto, maar werd verrast door het nieuwe aanbod van Kuin. De volkstuinvereniging staat niet te trappelen om de huidige plek tussen het de wijk Kloosterhof en de nieuwe wijk Waterweide op te geven. Het bestuur heeft de politiek laten weten dat men graag nu eens snel hom of kuit wil, omdat er al maanden meerdere opties boven de markt hangen.

Veel fracties in de gemeenteraad ruiken hier een kans om iets aan de lange wachtlijsten voor goedkope woonruimte te kunnen doen. In zekere zin een inhaalslag, omdat de gemeente in het verleden heeft besloten dat de wijk Waterweide met meer dan 250 huizen vooral de koopsector zal bedienen. Bepaald geen starterswoningen dus, en het aanbod van Kuin en de Woonschakel maakt dat plots wel mogelijk.

Koerswijziging

Wethouder Bart Nootebos krijgt de taak om deze koerswijziging op korte termijn mogelijk te maken. Dat wordt volgens hem ook het moment waarop de gemeente serieus met Kweeklust om tafel kan om te bekijken of en hoe de vereniging kan gaan verhuizen.

fractie PvdA-GroenLinks is blij met het initiatief van de woonschakel en firma Kuin, we hopen zo de grote vraag naar betaalbare (sociale) huurwoningen een beetje te kunnen verzachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *