Winkelcentrum Streekhof gaat uitbreiden

In december 2015 spraken deze partijen al de intentie uit om samen te werken. Nu zijn er concrete afspraken en een ontwerp voor het plangebied van pakweg 3000 m2 aan de kant van de Schaperstraat. Hier komt een nieuw winkelpand voor Smit Tweewielers op de bestaande locatie, een Aldi en aansluitend winkelruimte met daarboven 24 luxe appartementen van Deen Vastgoed.

Aan de westzijde van het nieuwe winkelcentrum komt een nieuwe ingang en ook een groot parkeerterrein. Deze parkeerruimte krijgt een verkeersontsluiting door middel van een extra afslag aan de Burgemeester J.N. Stuijfbergenlaan.

Wilma en Ko Smit, Fons Deen, Harm Vissers (Aldi) en wethouder Bart Nootebos (v.l.n.r.) proosten op de ondertekening

Wethouder Bart Nootebos: ,,Ik hoop nog in deze collegeperiode mee te maken dat de eerste paal wordt geslagen van ons nieuwe winkelcentrum. Samen met alle werkzaamheden die nu al plaatsvinden rondom het Streekhof, kunnen we uitkijken naar een aantrekkelijk centrum in Stede Broec.”

Alleen Ko Smit had wat gemengde gevoelens nu hij eindelijk zijn fietsenzaak kan uitbreiden ,,Dit heeft zo gigantisch lang geduurd, ik ben hier al jaren mee bezig. Op het eind heb ik nog heel wat water bij de wijn moeten doen, maar ik ben toch blij dat de kogel nu door de kerk is. Dit is goed voor het Streekhof en voor ons’’, aldus Smit, die liet weten dat er straks boven zijn nieuwe winkel eveneens 10 tot 12 luxe appartementen zullen komen.

Nu start een formele procedure die ongeveer een jaar duurt. De gemeente maakt in de tussentijd de grond in de Schaperstraat bouwrijp voor de nieuwe bestemming. In opdracht van de gemeenteraad wordt de Zesstedenweg zoveel mogelijk in ere hersteld. De vrije bouwkavels ontstaan door de sloop van enkele woningen, worden binnenkort te koop aangeboden. Op termijn gaat de gemeente in gesprek met de betrokken partijen, waaronder bewoners, om ook het stuk Zesstedenweg vanaf de rotonde tot en met de entree van het winkelcentrum op te knappen. Het gaat onder andere om nieuwe riolering, bestrating en verlichting.

U heeft gekozen voor een premium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *