Stichting Hart van Stede Broec wil reuring brengen op en rond Streekplein

Streekplein

Het nieuwe Streekplein voor het gemeentehuis van Stede Broec moet het kloppend hart van de gemeente worden. En dat kan, aldus de stichting Hart van Stede Broec in oprichting. Als iedereen de handen ineen slaat.

 

Marcel Ott heeft ervaring met evenementen. De van oorsprong Hemmer woont nu in Bovenkarspel. Hij organiseert in Venhuizen al van alles, zoals Venhuizen Open Air, maar vindt dat er ook in zijn huidige woonplaats wel wat meer reuring mag komen. Hij vond in schoonzus Melissa Deenstra uit Grootebroek een medestander.

 

Samen hebben ze bij de gemeente een plan ingediend voor Stichting Hart van Stede Broec met, in eerste instantie, zes evenementen tussen april en december. Denk aan een kidsspektakel, kerstmarkt en foodfestival. Daarvoor is wel steun nodig en daar hoopt de stichting de komende tijd aan te besteden, voordat Hart van Stede Broec eind deze maand definitief wordt.

Foodfestival
Kerstmarkt

 

Foodfestival

De nieuwe stichting past perfect in de wens van de gemeente om activiteiten op en rond het Streekplein te ontwikkelen. Ott: ,,Wij hadden aanvankelijk het plan voor een evenement, het foodfestival. In gesprekken met de gemeente, het Postkantoor. ’t Stadsplein en de bibliotheek zijn we tot deze stichting gekomen.’’ De initiatiefnemers, met inmiddels een team van experts om zich heen, hebben ook al gesprekken gevoerd met de Rabobank en de middenstand.

 

Voor het totale project is ruim 135 mille nodig. De initiatiefnemers willen eenmalig zelf een investering doen, maar er lopen ook al gesprekken met sponsoren en er wordt gehoopt op een gemeentelijke subsidie. De politiek buigt zich volgende week over het voorstel om de stichting in oprichting eenmalig een subsidie van maximaal 37.500 euro te verstrekken voor activiteiten en evenementen op en om het Streekplein. Het college is op voorhand enthousiast, omdat de wens om meer activiteiten te organiseren breed leeft.

 

Ook bij de nieuwe stichting zelf. ,,Het idee is ontstaan omdat we beide iets missen in Stede Broec, iets dat andere dorpskernen wel hebben’’ aldus Marcel Ott. Zes evenementen staan op stapel, te beginnen met de officiële opening van het plein op 20 april.

 

Hoe groot de evenementen worden hangt af van de samenwerking en medewerking van derden. De plannen zijn er in ieder geval. Januari is bedoeld voor de opstart, vanaf februari krijgen de diverse evenementen meer vorm als het aan de initiatiefnemers ligt. Eerst moet er sowieso financiële zekerheid komen. Duidelijk is al wel dat alle activiteiten onder de paraplu van de nieuwe stichting vallen. ,,Zowel wat betreft de organisatie als de promotie.’’ De stichting wil duidelijk aan de weg timmeren via sociale media en een eigen website.

 

Trekpleister

 

Het doel van de nieuwe stichting is om van het Streekplein een trekpleister voor de regio te maken, een hart van Stede Broec waar inwoners graag komen. Ott: ,,De stichting staat voor saamhorigheid, samenwerken en verbinding maken. En niet eenmalig. Als het aan ons ligt de komende veertig jaar.’’

1 thought on “Stichting Hart van Stede Broec wil reuring brengen op en rond Streekplein

 1. Goedemorgen,

  Kunt u me meer info geven over de kerstmarkt die wordt georganiseerd.
  wanneer, kosten etc
  Ik zou graag als ondernemer een kraam willen huren.

  Met vriendelijke groet,
  Sabine Vreeker
  Sylfi style Design.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *