Maandagavond 11 januari koos ik ervoor niet onderuitgezakt op de bank Goede Tijden Slechte Tijden te consumeren. Ook Radar en Spoorloos liet ik aan me voorbij gaan.
Ik bezocht in plaats daarvan de gemeentelijke commissie Grond Gebied Zaken.
Wat een belevenis. Wat een verademing. Spannend, informatief, interessant, verhelderend, maar vooral humoristisch, ja zelfs hilarisch.
Op de agenda stond een voorstel van het college van B&W om tegenover Ranzijn een pluktuin aan te leggen. Even dacht ik dat in deze tuin de plaatselijke criminelen door het openbaar ministerie geplukt zouden worden. Pluk ze! Prima zou ik zeggen!
Maar………… dat was niet de bedoeling. In deze pluktuin moest echt gedacht worden aan appels, peren, kruisbessen, pindas, kiwis, bananen en aanverwante artikelen.
Wat een verrijking van onze gemeente!
Het zal nog wel even duren, maar ik verheug me er ontzettend op. Verser kun je het niet krijgen. Er zal waarschijnlijk nog wel een hek met 220 volt geplaatst moeten worden, want ik verwacht hordes inwoners, die van deze voorziening maar al te graag gebruik zullen willen maken. Komt er een toegangspoort? Wordt er entree geheven? Het hele jaar open? Alleen toegankelijk voor Stedebroecers? Wie verzorgt het onderhoud?
Allemaal vragen die onbeantwoord bleven.
Onze wethouder Bart Nootebos haalde de druk van de ketel: het was allemaal nog niet definitief; er was slechts sprake van een ontwikkelplan. Wat een deceptie!
Met een geweldige kater spoedde ik me huiswaarts. Op naar de borrel. Smullen

A3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *