Samir Bashara (Nr.32) GroenLinks

Samir Bashara (32)

Advies van de kandidatencommissie: “Samir Bashara (35) is een generalist met hart voor onderwijs en jeugd. Als lokale bestuurder in Hoorn heeft hij een duidelijk beeld ontwikkeld van wat er nodig is om zaken voor jongeren beter te organiseren. Samir is een gepassioneerde politicus met ruime ervaring in het uitdragen van de visie van GroenLinks. Voor zijn wethouderschap was Samir adviseur bij de gemeente Zaanstad.”

“De toekomst begint vandaag en wij hebben hem in handen.”

Samir Bashara
Samir Bashara

Van Parijs tot Binnenhof

Ik werd op 9 november 1981 geboren in Les Lilas, aan de rand van Parijs. Mijn moeder Groningse, mijn vader Irakees politiek vluchteling. Ik groeide op met mijn moeder in Hoorn, maar hield altijd contact met ‘Parijs’. Na een moeizame basisschooltijd, bloeide ik op tijdens mijn middelbare schooljaren in Alkmaar. In 2008 studeerde ik af als socioloog aan de UvA. Progressief, optimistisch en volhardend. Vooruit willen en je daar tomeloos in vastbijten.

Verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst. Daar sta ik voor en daar ga ik voor. Ik ben een politiek dier in hart en nieren. Op mijn 16e was ik voor het eerst GroenLinks-lid. Als 24-jarige werd ik afdelingsvoorzitter, op mijn 28e fractievoorzitter en op mijn 32e wethouder. Veel mensen verwachten dat ik ooit ook in Den Haag terechtkom. Ik wil daar zijn waar ik het meest toevoeg. Nu is dat in Hoorn, op een dag het Binnenhof. En die dag zal ik koesteren.

Hier sta ik voor

Een geïntegreerd onderwijs- en jeugdvoorzieningenstelsel van wereldklasse. Een écht circulaire economie, die bruist van de groene energie. Een innovatieve democratie, waarin elke stem gehoord wordt en niet alleen de luidste.

Voor minder doe ik het niet.

Wetenswaardigheden

Politiek moet dichtbij mensen staan. Van Europa tot de gemeenteraad. Cruciaal daarbij zijn de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van politici. Mijn ambitie daartoe werd in 2013 op een mooie manier bevestigd, toen ik uit vele honderden deelnemers in de top tien eindigde van de algemene verkiezing ‘beste raadslid van Nederland’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *