Ruimte voor 52 appartementen op plek Op/Maat

Middenweg tegen over de action/Hema.

BOVENKARSPEL

Terwijl aan de kant van de winkels langs de Middenweg in Bovenkarspel de straat strak wordt heringericht, buigt de politiek zich maandagavond over het appartementencomplex, dat aan de overzijde moet herrijzen.

Projectontwikkelaar Kuin, momenteel op meer plekken in Stede Broec actief op woningbouwgebied, kocht eind 2017 het perceel Middenweg 7, voorheen Op/Maat. Inmiddels ligt er een concreet plan voor de bouw van 52 appartementen. Hiervoor moet de gemeenteraad nog wel even het bestemmingsplan aanpassen.

Na overleg met de buurt is het oorspronkelijke plan inmiddels wel iets aangepast. Zo is de bouwhoogte aan de oostzijde verlaagd en is een sloot verbreed, waardoor meer afstand ontstaat tot de omliggende woningen.

Uitbreiding

Aanvankelijk wilde de projectontwikkelaar 57 woningen bouwen voor zowel koop als huur. Dit zijn 52 koopappartementen geworden. De sociale huurwoningen worden opgenomen in de uitbreidingsplannen voor winkelcentrum Streekhof, dat even verderop bezig is. Hier zijn twintig sociale appartementen op winkels gepland.

Nieuwbouw streekhof Bovenkarspel.

Het college is positief over het nieuwste ontwerp, dat zich vooral richt op eenpersoonshuishoudens, maar stelde wel als eis dat eerst de omgeving zou worden aangepakt.

In overleg met de ondernemers aan de Middenweg wordt nu de omgeving verkeersveiliger gemaakt. De parkeerplaatsen komen aan de buitenzijde van de ventweg langs de winkels te liggen. Ook wordt het parkeerterrein heringericht.

https://cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/7fcc9562-6e9e-11e9-9157-0255c322e81b/boe10699_20190415_definitief_ontwerp_middenweg_stede_broec.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *