Rekening niet naar huurders Stede Broec

 

 

PERSBERICHT van  PvdA-GroenLinks Stede Broec

PvdA-GroenLinks 01-12-2018

PvdA-GroenLinks in de gemeente Stede Broec wil dat in 2018 de eigenaar de rioolheffing betaald in plaats van de Stede Broecse huurder. Er blijken in West-Friesland wat betreft de gemeentelijke rioolheffing sterk verschillende systemen te bestaan: soms betalen de huurders, soms betalen de eigenaren. Stede Broec stuurt de rekening tot nu toe naar de huurders.

Fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks Yvonne Koopen: “Onze huurders worden benadeeld ten opzichte van Drechterland en Medemblik, ook al zitten ze bij dezelfde woningbouwcorporatie. Wij gaan voorstellen dat ook de huurders in Stede Broec deze rekening niet meer hoeven te betalen in 2018.

Toen onze wethouder Bart Nootebos het verschil onder ogen kwam heeft hij geprobeerd hier in West Friesland één lijn in aan te brengen. Dat is niet gelukt. Het college komt met dit voorstel wel iets tegemoet aan de huurders, maar er blijft ongelijkheid bestaan ten opzichte van de huurders in onze buurgemeenten. Yvonne Koopen: “Voor ons is het onacceptabel dat deze soms kwetsbare groep benadeeld wordt. In Stede Broec betalen de huurders het volledige bedrag (€ 160,- per jaar) terwijl in de buurgemeenten de rekening al jaren naar de woningbouwcorporatie gaat. Overigens is het zo dat de vervuiler betaalt. Zowel huurders als eigenaren betalen aan het Hoogheemraadschap voor het vuile water.”

In de gemeenteraad zal de fractie voorstellen, om de rioolheffing met ingang van 1 januari 2018 volledig te laten betalen door de eigenaren (zoals de woningcorporaties). Van belang om te weten is dat de eigenaren/woningbouwcorporaties als gevolg hiervan niet zomaar de huur mogen verhogen.

Yvonne Koopen

Fractie voorzitter  PvdA/GroenLinks stede Broec.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *