PVDA-GroenLinks tevreden over besluit GBS!

GBS heeft besloten terug te komen op het voornemen om de heer Flierman voor te dragen voor een zetel in de gemeenteraad.

De PvdA/GroenLinks-fractie vindt dit besluit het enige juiste.

Hoewel de heer Flierman -op basis van de gemeentewet- het volste recht heeft de vrijkomende zetel in de gemeenteraad in te nemen, is het onder de huidige omstandigheden volgens ons heel verstandig daarvan af te zien.

GBS blijft de conclusies van het Bingrapport onderschrijven en ziet in, dat de impact van dit rapport in eerste instantie is onderschat.

Het maatschappelijk effect van deze zaak is door GBS onvoldoende onderkend.

Met de aanvankelijke stellingname wilde GBS loyaliteit betrachten ten opzichte van mensen, die veel betekend hebben binnen de partij.

In het belang van de gemeente Stede Broec wil GBS evenals onze fractie verder met de bestaande coalitie. Met de voortzetting van de coalitie is er weer sprake van een stabiele politieke samenwerking.

De reden waarom de heer Flierman zelf het besluit heeft genomen terug te treden als wethouder is duidelijk. Als voormalig voorzitter van de muziekschool was hij immers mede verantwoordelijk voor uitgaven die niets te maken hadden met het muziekonderwijs.

Zijn functioneren als raadslid zou hierdoor belemmerd kunnen worden. De geloofwaardigheid van het gemeentebestuur zou in het geding komen.

De PvdA/GroenLinks-fractie blijft op het standpunt staan dat ook gemeentebestuurders van onbesproken gedrag moeten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *