PvdA GroenLinks Stede Broec kijkt naar locaties voor ’andersoortige woningen’ om hoge nood het hoofd te bieden

Mogelijke flexwoningen

Judit de Redelijkheid BOVENKARSPEL

Er was geen overredingskracht voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Stede Broec gaat onderzoeken op welke locaties door de inzet van flexwoningen zo snel mogelijk extra woonruimte gerealiseerd kan worden. Het college bleek de aftrap hiervoor zelfs al genomen te hebben.

Dat ze hun idee pas kort voor de raadbijeenkomst kenbaar maakten – waarmee een streep ging door de mogelijkheid er eerst wat langer over te brainstormen – stuitte op weerstand. Maar steun werd evengoed razendsnel gevonden voor de flexwoningen-motie van het CDA. Open Duidelijk Stede Broec (ODS), Eerlijk Leefbaar Stede Broec (ELS) en Gemeente Belangen Stede Broec (GBS) waren voor aanvang van de vergadering al ’aan boord’. En ook de andere partijen sloten zich uiteindelijk aan.

Wethouder Nico Slagter noemde het verzoek ’een ondersteuning voor datgene waar we sinds kort al mee begonnen zijn’. Volgens hem is het college achter de schermen al een paar weken bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van ’andersoortige woningen’.

Locaties

Aaldert Vuijst van PvdA-GroenLinks wilde van de indieners van de motie weten of er al locaties in beeld zijn. Zelf dacht hij meteen aan de voormalige E- en F-velden van voetbalclub KGB, waar nog altijd geen nieuwe invulling voor gevonden is.

Het door een van de andere raadsleden aangedragen bezwaar dat daar geen woonbestemming op zit, waardoor het alsnog veel te lang zou duren, werd weerlegd door te wijzen op de Crisis- en herstelwet die in zo’n geval uitkomst biedt.

De wethouder wilde nog niet ’teveel inzoomen op locaties’. ,,We hopen de raad zo snel mogelijk inzicht te geven in welke informatie we over de mogelijkheden hebben opgehaald.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *