Open sollicitatiebrief. (Column)

Geachte Commissaris van de Koning, geachte heer Remkes, beste Johan.
Hierbij solliciteer ik naar de vacature van burgemeester van de Gemeente Stede Broec.
Ik werd door een onbekend iemand met een zwaar Limburgs accent onder de noemer “klankborden” geattendeerd op het feit dat deze vacature met ingang van vandaag door u is opengesteld. Die onbekende iemand mailde mij alvast de profielschets, zodat ik in deze brief daarop puntsgewijs kan ingaan.
Maar eerst iets over mijn persoon.
Ik ben 70 jaar jong en dus in de kracht van mijn leven. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik beschik over de nodige levenservaring. Tevens heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende bestuursfuncties. Ik was jarenlang voorzitter van de NVTBVHD (Nederlands Vereniging Ter Bevordering Van Het Diepzeeduiken), secretaris van Het Republikeins Genootschap, commissaris bij Mossack Fonseca in Panama en bestuurslid van de plaatselijke korfbalvereniging.
Ik ben geen lid van een politieke partij, maar indien dat tot de mogelijkheden gaat behoren ben ik het tweede partijlid van de PVV.
Wat het te bedingen salaris betreft ben ik bereid de Balkenende norm
(€ 228.599,-) te accepteren. Ook stel ik mij tevreden met een BMW X5 als dienstauto.
Ik zeg u toe, dat ik na de zittingstermijn van 6 jaar zal afzien van een wachtgeldregeling.
Wat de profielschets betreft kan ik u het volgende meedelen. Als aanhef gebruik ik steeds het in deze schets genoemde onderwerp
De burgemeester is de verbindende schakel.
Hierbij komt mijn jarenlange ervaring als EHBO-er van pas. Ik kan de meest uiteenlopende verbanden aanbrengen; heb ook 12 jaar de blaren van 4-daagse deelnemers doorgeprikt.
De burgemeester is een aanjager.
Wanneer de gemeenteraad mij duidelijk maakt wat er aangejaagd moet worden, zal ik zeker met gemak als aanjager opereren.
De burgemeester is netwerker.
Ook op dit front voldoe ik aan de profielschets. Ik heb een Ziggo all in one abonnement met twee beveiligde netwerken. Op Facebook heb ik 653 vrienden uit verschillende maatschappelijke entourages.
De burgemeester is daadkrachtig.
Hierover zal ik transparant zijn. Mijn lieftallige echtgenote is natuurlijk degene die daar het best over kan oordelen. Zij geeft mij regelmatig te kennen, dat wat mijn daadkracht betreft het wel een tikkeltje minder kan.
De burgemeester heeft visie.
Ik sta positief in het leven en kijk veel om me heen. Hat kan natuurlijk geen kwaad geregeld uit het raam te kijken zodat je zicht krijgt op de burger voor wie je het ten slotte allemaal doet.
De burgemeester is mensgericht.
Dit lijkt mij vanzelfsprekend. Ik heb ronduit een hekel aan dieren.
De burgemeester heeft gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
Wat de bestuurlijke verhoudingen betreft heb ik uitgesproken ideeën. In mijn ambtsperiode van 6 jaar als burgemeester van Stede Broec zal ik de kar gaan trekken om te komen tot een nieuwe gemeente “Broecland” waarin de gemeenten Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec zullen opgaan. Minder commissies, minder raadsleden, minder wethouders, minder burgemeesters, minder gemeentehuizen. Het lijkt me een verademing.
Tot slot: ik nodig u hierbij uit (uiteraard op mijn kosten) in mijn penthouse in Monaco te bespreken op welke wijze we de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad tevreden kunnen stellen.

Met vriendelijke groeten,
De beste sollicitant.
A3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *