Kandidaten 2022-2026

Kies voor de toekomst!
Simone Bisscheroux
Lijsttrekker

Waarom op de Lijst?

Simone 22 jaar, Ik vind dat er veel meer betrokkenheid van jongeren moet komen in de beslissingen die we in de raad nemen. Er wordt nu heel veel over jongeren gesproken maar nauwelijks met hen. Ik wil en kan die brug slaan.

Yvonne Koopen
Nr. 2

Waarom op de Lijst?

ik ben voor een sociaal Stede Broec, waar men denkt aan de zwakkere in onze samenleving!

Roland Bisscheroux
Nr. 3

Waarom op de Lijst?

Roland Bisscheroux ruim twintig jaar woon ik in Bovenkarspel. Ik ben getrouwd met Caroline Koopman en heb twee dochters. In 2014 ben ik commissielid voor de PvdA-GroenLinks Stede Broec geworden. Je vindt mij in de commissie Regionale, Bestuurlijke en Financiële zaken (RBFZ). Graag wil ik onze ideeën en standpunten ook in de Raad van Stede Broec uitdragen. Er gaat veel goed in Stede Broec, maar het kan beter. Kwetsbare groepen zoals kinderen die in armoede opgroeien verdienen meer aandacht. De rijkdom van Nederland en Stede Broec moet beter verdeeld worden!

Aaldert Vuijst
Nr. 4

Waarom op de lijst?

Aaldert Vuijst (Ap) 52 jaar. dat we droge voeten houden om dit te bereiken, moeten we met ze alle de klimaat verandering tegen gaan!

Jeroen Bakker
Nr. 5

Waarom op de lijst?

Jeroen Bakker 34 jaar. Ik denk dat er op die fronten nog een boel te winnen valt: Stede Broec is een mooie gemeente, maar met slimme ingrepen kunnen we onze omgeving nog aantrekkelijker maken.

 

Sandra Segers
Nr. 6

 Waarom op de lijst?

Sandra Segers, 43 jaar, getrouwd en drie kinderen. Ik zet me in voor de PvdA-GroenLinks omdat ik geloof in samen doen, met en voor elkaar. Samen zorgen voor een positieve en stimulerende omgeving voor onze jongeren, in een gemeente waarin iedereen zichzelf kan zijn. We hebben veel om trots op te zijn, dat houden we vast en gaan we vergroten. Belangrijk vind ik: zeggen wat je doet en doen wat je zegt!

 

Hans Aker
Nr. 7

Waarom op de lijst?

 

Tim Nootebos
Nr. 8

Waarom op de lijst?

Tim 25 Jaar. Er wordt veel over ons gepraat maar niet met ons gepraat! wat vinden wij belangrijk in Stede Broec? wonen, werk en inkomen zijn van die onderdelen, maar ook onze verloren jaren door corona!

Tom Vuijst
Nr. 9

Waarom op de lijst?

Tom Vuijst 25 jaar. ik sta op de lijst om dat ik mij zorgen maak over het klimaat en de veranderingen die dat met zich mee brengt, beter mee praten dan langs de zijlijn schreeuwen!

Lida Kreuk
Nr. 10

waarom op de lijst?

In 2020 ben ik gestopt met mijn actieve inzet in de commissie Samenleving. Desondanks voel ik mij betrokken bij progressief Stede-Broec. Maar ik kijk ook over de grenzen van de gemeente heen omdat ik belang hecht aan een toekomst voor onze (klein)kinderen. Deze toekomst is niet in één belangen-portefeuille te stoppen en eindigt niet bij een gemeentegrens of huisdeur. Een bevoorrecht wiegje, huidskleur of gender is geen verdienste maar puur geluk.  Elk mens verdiend de kans op een veilige plek op deze aardbol. Dit doel is nog lang niet bereikt. Wij werken hieraan, doe je mee?

Joop Ter Braak
Nr. 11

Waarom op de Lijst?

Ik zie en merk dat de oudere in Nederland dus ook in Stede Broec eenzaam zijn door Corona en stille armoe en dat we dat zouden kunnen vorkomen door een meer sociaal beleid!

Wim Kersten
Nr. 12

Waarom op de lijst?

Wim Kersten is al jaren voorzitter en drijfveer van de vereniging Oud Stede Broec.  De Historische Vereniging Oud Stede Broec is een vereniging die zich ten doel stelt de geschiedenis van de drie dorpen levend te houden middels publicaties, tentoonstellingen.