Integer !? (Column)

Donderdag 9 november.

Wakker worden met een enorme kater terwijl er de avond daarvoor geen alcoholische versnaperingen zijn genuttigd.
Het Amerikaanse volk heeft gekozen voor een racistische en seksistische bullebak. Een ongeleid projectiel dat het betasten van vrouwelijke kruizen mag inruilen voor de rode knoppen van nucleaire bewapening.

Iemand die tienduizenden mensen wil deporteren, alle moslims buiten de grenzen van de USA wil houden. Een miljardair die de gigantisch inkomensverschillen nog groter wil maken.
Ik heb deze zomer met eigen ogen gezien hoe duizenden illegale Mexicanen in Californië  zich het schompes werken om de landbouw draaiende te houden voor een uurloon van € 2,50.

Mannen, vrouwen, kinderen zonder fatsoenlijke huisvesting, zonder rechten, maar wel met de angst dat ze straks opgepakt zullen worden.
Eigenlijk hebben de Democraten deze walgelijke man in het zadel geholpen, doordat ze zelf niet met een goede kandidaat zijn gekomen. Het populisme heeft de wind in de rug, wat ook z’n gevolgen zal hebben voor Europa, voor Nederland. Een zorgelijke ontwikkeling.

Op deze 9e november is de politieke situatie in onze gemeente Stede Broec van een totaal andere orde.
Tijdens een extra raadsvergadering wordt gediscussieerd over de uitkomst van een onderzoek naar de integriteit van een aantal bestuurders.

De betrokken en verantwoordelijk wethouder heeft in de morgen eieren voor z’n geld gekozen en heeft ontslag genomen. Hij was enige jaren geleden -toen de onregelmatigheden plaatsvonden- bestuurslid van de muziekschool.

Duidelijk is dat er fraude is gepleegd t.a.v. gemeentelijke subsidiegelden voor de muziekschool. Duizenden euro’s zijn achterover gedrukt en besteed aan privé uitgaven van bestuurders van de muziekschool (talloze etentjes, sterke drank, vervalste rekeningen, onterechte vergoedingen etc.). Het antwoord op de vraag of betrokkenen steeds integer hebben gehandeld is: nee. Daarover zijn alle partijen het wel eens. Het is net als met zwangerschap. Je kunt niet een beetje zwanger zijn. Je bent zwanger of niet zwanger. Je bent integer of niet integer.

De gemeenteraad gaat een nieuw subsidiebeleid opzetten met om te voorkomen, dat in de toekomst frauduleuze handelingen kunnen plaatsvinden.
En nu maar hopen dat op de een of andere manier de achterovergedrukte gelden terug gevorderd zullen worden van figuren die het niet zo nauw nemen met hun eigen integriteit.

A3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *