Herinrichting maakt Middenweg Bovenkarspel stuk veiliger

De ondernemers van de Middenweg ondertekenen het convenant met wethouder Bart Nootebos (PvdA-GroenLinks Stede Broec) (tweede van rechts).
© Foto: foto hmc
Herinrichting maakt Middenweg Bovenkarspel stuk veiliger

Na jaren over te hebben gesproken wordt de verkeerssituatie rond de winkels op de Middenweg in Bovenkarspel eindelijk veiliger.

 

De gemeente Stede Broec heeft gisteravond in een convenant met de ondernemers vastgelegd dat de kosten van het herinrichtingsplan worden gedeeld. Ook de provincie geeft subsidie om de straat voor de winkels te verbreden en er een brede stoep van te maken met fietsnietjes, banken en lantaarns, zodat een zelfde sfeer ontstaat als het verderop gelegen Streekhof.

 

De auto’s krijgen parkeerplekken aan de buitenzijde, vanaf de Middenweg bereikbaar. Ook komen er laad en loosplaatsen voor de vrachtwagens. Die keren nu nog op het terrein van Op/Maat.

 

Veiliger
De gemeente heeft onderhandeld met de eigenaren van de panden om verkeerssituatie veiliger te maken. Wethouder Bart Nootebos is blij dat er overeenstemming is, omdat het te her in te richten gebied hun eigendom is. De kosten worden verdeeld en de eigenaren regelen onderling wie wat betaalt. ,,De een heeft bredere panden dan de ander en trekt meer publiek.’’

De ondernemers zijn blij met het plan, vertelt woordvoerder Ronald Slijkhuis. ,,Het wordt niet alleen veiliger, maar ook aantrekkelijker. Er komt een promenade, dat wordt zoveel mooier.’’ Op de verdeling van de kosten had niemand commentaar. De ondernemers zitten straks wel een paar weken in de troep. ,,Dat is nu eenmaal zo.’’

 

Ongelukken
De raad was bereid mee te financieren aan de herinrichting, mits de ondernemers zelf ook zouden meebetalen. Dat is nu gelukt. Hoewel aan de Middenweg nooit grote ongelukken zijn gebeurd, is de verkeerssituatie wel onveilig. De auto’s en de fietsers en de voetgangers maken nu van dezelfde weg gebruik, die pal voor de winkels langs loopt. Het was een wens van de gemeente het gebied net zo in te richten als het Streekplein, zodat één geheel ontstaat.

 

Begin volgend jaar wordt gestart met de herinrichting. Hierna wordt op de plek van het Op/Maat pand aan de overkant begonnen met woningbouw. Als die klaar is wordt de Middenweg zelf opnieuw bestraat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *