Groen licht voor Stichting Hart van Stede Broec: ’We gaan nu voor ’t echie’

Streekplein

Bovenkarspel 31-01-2019

Ze hebben er al veel werk in gestoken, maar nu gaan ze serieus van start. De Stichting Hart van Stede Broec gaat aan de slag.

Meer reuring in en om het Streekplein bij winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel was voor Marcel Ott en Melissa Deenstra aanleiding om de gemeente een voorstel te doen. Gesprekken volgden. Het Streekplein moet met de stichting in oprichting een trekpleister voor de regio worden. Er komen evenementen als een foodfestival, kunstmarkt en een kerstmarkt.

Met de eenmalige subsidie van 37.500 euro ging de gemeenteraad donderdagavond akkoord.

De PvdA-GroenLinks Stede Broec, die eerder zelf hadden aangegeven dat er meer leven moest komen op het vernieuwde winkelcentrumplein. De stichting zal andere sponsoren moeten zoeken. Maar de verwachtingen zijn hooggespannen, de reacties op de zes geplande evenementen enthousiast.

Foodfestival

Steun

Initiatiefnemer Marcel Ott is niettemin blij met de steun van de rest van de politiek. ,,We kunnen nu aan de slag. We gaan naar de notaris, laten ons registreren als stichting.’’ Hart van Stede Broec heeft al een compleet team om zich heen verzameld, zoekt de samenwerking met andere organisaties, maar benadert ook bedrijven.

,,We gebruiken februari als opstart, we willen de vergunningen regelen, maar ook de sponsoring.’’ Huisstijl, logo, website, sociale media, het wordt allemaal aangepakt, waarbij de stichting als paraplu gaat dienen voor de zes evenementen, die voor dit seizoen gepland staan. Ott verwacht dat in mei de opening van het Streekplein als eerste van start kan. ,,Wat we organiseren staat wel vast, naar de data kijken we nog even. We voeren al gesprekken, willen ook de winkeliers van het Streekhof benaderen. We gaan nu voor ’t echie.’’

Voor informatie over de nieuwe stichting: Marcel Ott, tel. 0612055442.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *