‘Een tegen eenzaamheid’

Een positieve beweging tegen eenzaamheid. Een campagne die inspireert, motiveert en faciliteert, door de nadruk te leggen op de omstander. Op diegene die in actie komt tegen eenzaamheid.

Doel van de campagne

Doel van de campagne is om eenzaamheid onder ouderen op de politieke en maatschappelijke agenda zetten om het groeiende probleem gezamenlijk te voorkomen en te bestrijden. Het motto wordt: Een tegen eenzaamheid.

Het laten zien wat je als omstander kunt doen tegen eenzaamheid. Een tegen eenzaamheid staat zo niet alleen voor de grote beweging; allemaal samen tegen eenzaamheid, maar ook voor alle individuen die opkomen tegen eenzaamheid.

Mensen die in actie komen, in de spotlight zetten. Zo wijst een tegen eenzaamheid ons op onze gezamenlijke verantwoordelijkheid en tegelijkertijd, hoe je die verantwoordelijkheid persoonlijk kunt pakken.

Door de focus te leggen op alle verschillende omstanders ga ook jij je afvragen wat je kunt doen tegen eenzaamheid. Al komt eenzaamheid misschien niet in je persoonlijke omgeving voor, in je directe omgeving kun je altijd iets doen. Van koffie schenken in het verzorgingstehuis tot een oudere op je huisdier laten passen.

https://youtu.be/7zNeZSsJedk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *